top of page
Barn i lek i snøhaug
Snødekket skogslandskap i solnedgang
Solnedgang over vinterlig sjøkant

Ungene har snart ferie!

Det stunder til vinterferie. Vi spurte derfor ChatGPT (kunstig intelligent robot) hva denne
syntes om vinteren ved sjøen, i innlandet og på fjellet. Oppfordringen var:
Si noe om vakkert om vinteren ved sjøen, innlandet og fjellet.


Dette var svaret vi fikk:
Vinteren ved sjøen, innlandet og fjellet har alle en unik skjønnhet som er verdt å beundre.


Ved sjøen kan vinteren være en tid med en stille og majestetisk skjønnhet. Havet kan fryse til is, og det dannes isformasjoner langs kystlinjen som skaper et fortryllende landskap. Lyden av bølgene som bryter mot isen og den klare luften skaper en atmosfære av ro og fred. Solnedgangene kan være spektakulære, med farger som maler himmelen og reflekteres i det frosne havet, og skaper et magisk skue som tar pusten fra deg.


I innlandet kan vinteren være som tatt ut av et vintereventyr. Snøen legger seg som et mykt teppe over landskapet, og trærne bærer tunge snølass på sine grener. Islagte elver og innsjøer glitrer i sollyset, og det rolige vinterlandskapet gir en følelse av fred og harmoni. Lyden av knirkende snø under føttene og synet av snøfnugg som daler ned fra himmelen bidrar til å skape en magisk stemning.


I fjellet kan vinteren være preget av majestetiske snødekte fjelltopper og dype, stille skoger. Skigåing nedover urørte skråninger og mellom snøkledde trær gir en følelse av frihet og eventyr. Når natten faller på, kan stjernehimmelen over fjellene være utrolig klar og vakker, og nordlyset kan danse over himmelen og lyse opp det snødekte landskapet med sine farger. 


Uansett hvor man tilbringer vinteren, ved sjøen, i innlandet eller i fjellet, er det en tid for å sette pris på naturens skjønnhet og å finne glede i det enkle vinteren har å by på.


God vinterferie uansett hvor den tilbringes sier vi i Tomtefesterforbundet, men minner om at vinteren også kan ha et brutalt ansikt.


Bare tenk på Ingunn!

bottom of page