top of page

Har eiendomsmarkedet stagnert?

Vi leser i mange aviser landet rundt at det markedet som var så hett under pandemien har kjølnet kraftig, bekymringsfullt kraftig.

De som har vært ute en vinterdag før sier imidlertid at markedet kommer igjen og at det kan være mange årsaker til dette.

hytte ved vann

Vi har tidligere skrevet om hytteparadiset ute på øyene i Oslofjorden bare et steinkast (litt overdrevet kanskje) fra Aker Brygge. Her har det helt stoppet opp skrev Dagens Næringsliv forleden.

Der ute kan det være kostnad som er årsaken. Renten svir nok godt hvis du må låne 6 millioner, men for ordens skyld festede tomter kan pantsettes.

Tomtefesterforbundet er også kjent med at det er begjært skjønn over maks tomtestørrelse på 200 kvadratmeter og uenighet om kontraktsformen og dermed hvilken innløsningsregel som skal brukes; 25 x tomteleien eller 40% av taksert råtomt der ute.

Tomtefesteloven har blitt enklere og tryggere for oss festere enten vi fester hytte eller bolig, men det er fortsatt områder i loven som skaper strid. Tomtefesterforbundet hjelper sine medlemmer både til å praktisere og forstå egen leiekontrakt. Ta kontakt med oss via https://sak.tomtefeste.org/

 

Ikke medlemmer må løse kontingent før de kan få hjelp.

Bli medlem? Send oss en e-post.

Publisert juni 2023

bottom of page